Cep telefonunuza +359 nolu bir telefondan kısa bir süre çağrı gelirse, sakın merakınıza yenik düşerek geri aramayın. Böyle bir arama büyük olasılıkla Bulgaristan'daki bir servise açılan bir numara ve size şişirilmiş bir fatura olarak dönecektir.

Bana bu çağrı geldiğinde aklıma hemen böyle bir şey geldiğinden internette kısa bir araştırma yaptım ve olayın gerçeğini öğrendim.

Sadece +359 (Bulgaristan) değil, benzeri başka ülkelerden de benzer çağrılar geldiğini öğrendim. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre bu numaraları arandığında size bir bant kaydı dinletiliyor ve görüşmenin dakikasına 50 dolar civarında bir ücret faturanıza yansıtılıyor. Bulgaristan ya da Almanya'dan gelen çağrılardaki tehlike, aslında pek çoğumuzun bu ülkelerde tanıdıkları olması, ve onlardan gelen bir çağrı olduğunun düşünülmesi.

Siz siz olun bilmediğiniz numaraları aramayın. Böyle bir çağrı aldığınızda, yanlışlıkla yapılacak aramalara karşı, arama listesinden de numarayı silmekte fayda var. Hatta eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa hattınızı yurtdışı aramalara kapatın.